Disse hvalpe får det man kalder en plus stambog (begge forældre er HD frie) - de er avlet/opdrættet efter Dansk Lagotto Klub og Dansk Kennel Klub´s avlsanbefalinger - Læs meget mere på www.lagottoklub.dk

 
Kopieret fra www.lagottoklub.dk
Avlsanbefalinger.

Man kan få en særlig påtegnelse på hvalpenes stambog: ”Denne hund er avlet efter Dansk Lagotto Klubs´s og DKK`s avlsanbefalinger”. Men for at opnå dette, skal følgende være opfyldt af begge forældre til hvalpene:

  • Begge forældre skal før parring have status A eller B registreret i DKK.
  • Begge forældre skal før parring have en officiel status for Juvenil Epilepsi for danske lagottoer registreret i DKK. Hvis sygdomme er påvist (hunden har genet fra begge forældre) må den ikke bruges i avlen, mens bærere af sygdomme (kun ét gen) må parres med hunde, som ikke har genet for sygdomme. Hvis begge forældre er kendt fri for Juvenil Epilepsi bortfalder testkravet for afkommet, som herefter registreres som ”Fri grundet forfædrenes DNA-test”.
  • Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst ”Very Good” eller være eksteriørgodkendt på et eksteriørarrangement.
 

HD
Hofteledsdysplasi eller HD, som den oftest kaldes i daglig tale. Det er en tilstand hvor hundens lårbenshoved ikke er fint og rundt som det bør være, men i stedet bliver mere fladt, så det ikke passer ind i hofteskålen. Tilstanden kommer i forskellige grader fra A til E. En hund vurderes som fri for HD hvis dens hofter er grad A eller B, mens graderne C til E angiver stigende sværhedsgrader af tilstanden, således at grad E er de mest syge/ deforme hofter. Tilstanden vurderes ved en røntgenundersøgelse når hunden er min. 1 år gammel. 

Flere faktorer kan indvirke på om en hund udvikler HD: 

  • Hundens genetik 
  • Foderets sammensætning (det skal sikres at hvalpen ikke vokser for hurtigt i de første 1-1½ år af dens liv).
  • Træningsintensitet og -varighed

Dansk Lagotto Klub anbefaler at kun hunde med grad A eller B anvendes i avlen.

 

 
 

Der er stadig plads i sofaen til Naia, nu der kun er 2 uger tilbage 🤩

00996 IMG 0505


00998 IMG 6505

    Naia venter hvalpe ca. 23.11.2019 ❤️  Vi kørte til Slovakiet, til Naia´s opdrætter. Der bor en skøn han som Naia´s opdrætter syntes passer perfekt til Naia 💕

                                                                                                          Dior & Naia  (Gleska For Real x Solipse Originale Formagella)

00999 IMG 9670