kobaflagotto IMG 0800

 

Lagotto Romagnolo er en mellemstor venlig hund, der nemt trives sammen med andre hunde.  Den knytter sig meget til sin ejer og sin familie og den elsker børn, hvis de behandler den ordentligt. Den et rigtigt ”nussehoved”, som ynder at blive kløet og kælet med. Den præges hurtigt af sin familie.

En lagotto er meget opmærksom. Den ser straks, hvis noget ikke er, som det plejer og reagerer på det. Den vil være med og måske markere, hvis der kommer fremmede, men den accepterer hurtigt deres tilstedeværelse. Det er en kærlig og social hund, en kærlig ledsager og ofte en opmærksom vagthund.

En lagotto er en intelligent hund, som er let at træne. Som trøffelhund er det naturligt for lagottoen at arbejde med sin næse (spor, o.a.), men mange lagottoer trives også godt på agilitybanen. På trods af at nogle er af den mening, at lagottoens jagtinstikter er bortavlet, findes der en del eksempler på, at lagottoen er en fortrinlig jagthund. Hvis den er velafbalanceret er den rolig og lærevillig og så der er stort set ingen grænser for, hvad en Lagotto kan trænes til.

Lagottoen har et rustikt udseende og er en robust bygget hund. Pelsen er tæt og krøllet og fælder ikke. Pelsplejen må dog ikke forsømmes, men den er overkommelig, hvis pelsen bliver gået jævnligt efter for frø og andet, som bør fjernes og pelsen kan børstes  igennem min. en gang om mdr. gerne hver uge, for at fjerne filterknuder. En lagotto med jævne mellemrum vaskes og klippes.

 

 

Køb af lagotto

Betydning af Stamtavle

Hvis du køber hund uden stamtavle, har du ingen sikkerhed for, om hunden er en Lagotto eller en krydsning, eller sikkerhed i forhold til sundheds - og avlsforhold.

Ved køb af hund med stamtavle:
Vær opmærksom på, at der ikke er tale om en hjemmelavet stamtavle, men en DKK-stamtavle udstedt af Dansk Kennel Klub. 

Vær opmærksom på at indavlskoefficienten ikke overstiger 6,25, hvilket svare til en fætter og kusine parring. Indavlskoefficienten kan slås op på Hundeweb. Man går ind på "hundeweb". Herefter vælger man "hundedatabase". Her indtaster man registreringsnummeret på hunden. 

Ang. test af Lagotto Romagnolo inden parring - Hofteledsdysplasi (HD), Ungdomsepilepsi (Juvenile Epilepsy) JE, Furnishing (korthåret pels), Storage Disease LSD (neurologisk sygdom), Alle individer som bruges til opdræt bør øjenlyses inden. 


 

  

Urimelige købekontrakter 

DKK oplever, at langt de fleste opdrættere optræder sobert. Urimelige krav forekommer fra både køber og sælgerside. DKK’s klagenævn understreger dog, at de værste urimeligheder ses fra sælgerside i deres regi. Nævnet præsenteres således jævnligt for købsaftaler, der er åbenlyst urimelige og i strid med redelig handlemåde. Hvalpekøbere pålægges så tunge forpligtelser, at det er helt ude af trit med almindelige købsretlige regler. - Forpligtelser som DKK’s klagenævn ikke kan gøre andet ved end at råde køber til at kontakte en advokat og eventuelt rejse en sag ved retten for at blive løst fra urimelige klausuler.